Δράσεις

Εσωτερικές δράσεις:

Συνεδρίες:

Πραγματοποιούνται εβδομαδιαίως Ατομικές και Ομαδικές συνεδρίες με τα παιδιά. Δημιουργική απασχόληση, θέματα συμπεριφοράς, ενσυναίσθηση, συμβουλευτική, οριοθέτηση, εμψύχωση, συναισθηματική αποφόρτιση. Τη περίοδο του Πάσχα τα κορίτσια έφτιαξαν πασχαλινά κουλουράκια, έβαψαν κόκκινα αυγά, παρευρίσκοντο καθημερινά στις ακολουθίες της Μεγάλης Εβδομάδας, εξομολόγηση από τον Πνευματικό της Στέγης π. Απόστολο, συμμετείχαν στο στολισμό του Επιταφίου του Αγίου Γεωργίου και στη περιφορά του Επιταφίου της Αγίας Τριάδας ως Μυροφόρες.

Ατομικές και Ομαδικές συνεδρίες με το προσωπικό/(κάθε Τετάρτη ομαδική εποπτεία του προσωπικού) με στόχο την ενημέρωση για την καλύτερη λειτουργία, την εκπαίδευση σε διάφορα θέματα όπως σε πρώτες βοήθειες, την συμβουλευτική, την αποφόρτιση από την επαγγελματική εξουθένωση και την ενθάρρυνση.

Κάθε Παρασκευή πραγματοποιούνται συναντήσεις και συμβουλευτική με τους γονείς για το τρόπο διαχείρισης των παιδιών τους.

Εξωτερικές Δράσεις:

Ιατρικά θέματα:

Πραγματοποιήθηκε για τα παιδιά προληπτικά οδοντιατρικός έλεγχος, οφθαλμολογικός έλεγχος καθώς και δερματολογικός έλεγχος. Κάποιες εξετάστηκαν και από ορθοπεδικό καθώς και μερικές έκαναν αιματολογικό έλεγχο.

Κοινωνικά θέματα:

Στα πλαίσια της κοινωνικής δικτύωσης πραγματοποιήθηκαν επισκέψεις στη Περιφέρεια Βορείου Αττικής, στο Δήμο Κηφισιάς, επίσκεψη στο παιδοψυχιατρικό Πεντέλης και συνεργασία με την υπεύθυνη ιατρό για άμεση παιδοψυχιατρική εκτίμηση, στην εκδήλωση του φιλανθρωπικού συλλόγου «Ελπίδα» της κ. Βαρδινογιάννη.

Ψυχαγωγικά θέματα:

Τα παιδιά επισκέφτηκαν και συμμετείχαν ενεργά στον Ιππικό Όμιλο Βαρυμπόμπης κάνοντας ιππασία, ξενάγηση, φαγητό και παιχνίδι, στο Μουσείο Ηρακλειδών Επιστήμη και Τέχνη, στο Μουσείο Τηλεπικοινωνιών, στην Ανθοκομική Έκθεση Κηφισιάς, στην εκδήλωση στο Ribas, ακόμα παρακολούθησαν θεατρική παράσταση στη Κηφισιά, προσφέρθηκε ομαδικό γεύμα σε τοπικό παραδοσιακό εστιατόριο, γλύκισμα στη Πλάκα πορτοκαλάδα σε τοπικό café και βόλτες στα γειτονικά μας πάρκα. Για όλες τις δράσεις εντός και εκτός της Στέγης υπάρχει φωτογραφικό υλικό.

Εκπαιδευτικά θέματα:

Γίνεται καθημερινή προσπάθεια εκπαίδευσης στα παιδιά από τις επιμελήτριες μας καθώς και από κάποιες εθελόντριες που είχαν ξεκινήσει από την αρχή της σχολικής περιόδου. Για τα κορίτσια της Β΄Λυκείου θα γίνει καλοκαιρινή προετοιμασία και από το Σεπτέμβριο εντατική εκπαιδευτική υποστήριξη πιθανόν και από εξωτερικό φροντιστήριο.