Σχετικά με εμάς

Η ιστορία

Η ιστορία του ιδρύματος παρουσιάζει το σύνολο των σημαντικών γεγονότων που διαδραματίστηκαν, από τη στιγμή της σύληψης της ιδέας της ιδρύσεώς του, μέχρι σήμερα!

Η φιλοσοφία

Η φιλοσοφία μας αποτελεί το σύνολο των ιδεών που έχουμε υιοθετήσει ως βάση της δράσης μας σε σχέση με τα παιδιά. Είναι ο τρόπος με τον οποίο εκτιμάμε τα πράγματα και τη ζωή!

Το έργο

Το έργο μας αφορά δραστηριότητες που έχουν συγκεκριμένο σκοπό και αποτέλεσμα! Περιλαμβάνει την Αποστολή και τις Αρμοδιότητές μας.

Το ίδρυμα

Οι μεγάλοι Ευεργέτες εμπνευσμένοι απ’ τη Θεία Πρόνοια συνέλαβαν την ιδέα να δημιουργήσουν τη Χριστιανική Στέγη Κοριτσιού. Εκτός των περιουσιών τους προσέφεραν, εργάσθηκαν επίσης με ζήλο για το στήσιμο του οικοτροφείου και την όλη λειτουργία του.

Στο φιλανθρωπικό αυτό έργο πρωτοστάτησαν οι δύο οικογένειες των αειμνήστων γυναικών, Άννας Καμπίτση και Άννας Καράπα. Ζήτησαν τις ευλογίες του μακαριστού Μητροπολίτου Νικαίας κυρού Γεωργίου Παυλίδου, προς τον οποίον απευθύνθηκαν –λόγω γνωριμίας μαζί του- για να οδηγηθούν σωστά στις απαιτούμενες νομικές ενέργειες για το σκοπό αυτό.

Έτσι προχώρησαν στις 26 Φεβρουαρίου 1968 στη σύσταση Σωματείου με την επωνυμία «ΑΔΕΛΦΟΤΗΣ Η ΑΓΙΑ ΑΝΝΑ» με σκοπό «προς παροχήν ηθικής, πνευματικής ή και υλικής ενισχύσεως εις ανήλικα

Περισσότερα

Οι αξίες μας

Πιστεύουμε σε αξίες όπως το φιλανθρωπικό έργο, οι χορηγίες, οι αγαθοεργίες, οι δωρεές, η αλληλεγγύη και ο εθελοντισμός και συμμετέχουμε πάντα ενεργά σε αυτές. Δίνουμε ιδιαίτερη προσοχή στη βελτίωση της ζωής των παιδιών με τη βοήθεια της αυτογνωσίας, την έρευνα της αλήθειας, την αλληλεγγύη και τη μετάδοση ηθικών αρχών.

Τα παιδιά διδάσκονται αυτές τις αρχές, με μια σειρά από εργασίες, δράσεις, αλλά και ψυχαγωγικές εκδηλώσεις. Με το παράδειγμά μας μεταδίδουμε στα παιδιά την αποφυγή της αντιπαλότητας και σε...

Περισσότερα

Οι Δραστηριότητες μας

Αυτή τη στιγμή στις εγκαταστάσεις 900,00 τ.μ. της «Χριστιανικής Στέγης Κοριτσιού Αγία Άννα» φιλοξενούνται 25 κορίτσια ηλικίας 4 έως 18 ετών και τους παρέχεται Κοινωνική Προστασία. Πιο συγκεκριμένα, υπάρχει μέριμνα για τη διατροφή, ένδυση, υπόδηση, ιατροφαρμακευτική τους περίθαλψη, με ιδιαίτερη έμφαση στην κάλυψη των κοινωνικοσυναισθηματικών και μορφωτικών τους αναγκών.

Τις ελεύθερες ώρες τους τα παιδιά μας, απασχολούνται με δραστηριότητες που αναδεικνύουν τα ταλέντα τους και βελτιώνουν τις ικανότητές τους:

είναι μερικές από τις πολλές δράσεις τους που τα ψυχαγωγούν και καλλιεργούν το νου τους.

Επίσης, εκπαιδεύονται σε:
Περισσότερα

Οι ιδρυτές μας

  • Άννα Πατρινού-Καμπίτση
    Η Άννα Πατρινού-Καμπίτση ήταν η μεγαλύτερη από τα τέσσερα παιδιά του Σπυρίδωνος Πατρινού, ταχυδρομικού υπαλλήλου…
  • Άννα Καράπα
    Η αείμνηστη Άννα Καράπα, φοίτησε στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και έλαβε το πτυχίο…
  • Μαρουσώ Γκούφα
    Η αείμνηστη Μαρουσώ Γκούφα, γεννήθηκε στην Αθήνα, το έτος 1932 και ήταν το τέταρτο από…