Δράσεις

Εσωτερικές δράσεις:

Συνεδρίες:

Ατομικές και Ομαδικές Συνεδρίες με τα παιδιά, πραγματοποιούνται κάθε εβδομάδα.  Κατά τις συνεδρίες αυτές αναπτύσσονται θέματα συμπεριφοράς, ενσυναίσθησης, συμβουλευτική, οριοθέτησης, εμψύχωσης, συναισθηματικής αποφόρτισης και δημιουργικής απασχόλησης.

Ατομικές και Ομαδικές συνεδρίες πραγματοποιούνται και με το προσωπικό [κάθε Τετάρτη ομαδική εποπτεία], με στόχο την ενημέρωση, την εκπαίδευση, τη συμβουλευτική, την αποφόρτιση από την επαγγελματική εξουθένωση και την ενθάρρυνση.

Συναντήσεις και συμβουλευτική με τους γονείς, για τον τρόπο διαχείρισης των παιδιών τους, πραγματοποιούνται κάθε Παρασκευή.

Εξωτερικές Δράσεις:

Ιατρικά θέματα:

Τα παιδιά παρακολουθούνται κατά τακτά διαστήματα, από παιδίατρο, ο οποίος καλύπτει και τις περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης. Προληπτικοί έλεγχοι πραγματοποιούνται και από ιατρούς άλλων ειδικοτήτων [οδοντίατρο, οφθαλμίατρο, δερματολόγο, ορθοπεδικό]. Εργαστηριακές εξετάσεις πραγματοποιούνται σε δημόσια ή ιδιωτικά εργαστήρια.

Κοινωνικά θέματα:

Στα πλαίσια της κοινωνικής δικτύωσης πραγματοποιούνται επισκέψεις και συνεργασία με το αρμόδιο επιστημονικό προσωπικό για παιδοψυχιατρικές εκτιμήσεις, στη Περιφέρεια Βορείου Αττικής, στο Δήμο Κηφισιάς, στο παιδοψυχιατρικό Πεντέλης.

Ψυχαγωγικά θέματα:

Τα παιδιά επισκέπτονται Μουσεία, παρακολουθούν θεατρικές, κινηματογραφικές, μουσικές παραστάσεις  και απολαμβάνουν παιχνίδια στη φύση, σε κοντινές αποδράσεις κατά τους χειμερινούς μήνες και σε κατασκηνώσεις, που φιλοξενούνται, αντίστοιχα τους καλοκαιρινούς.

Εκπαιδευτικά θέματα:

Οι επιμελήτριες με τη βοήθεια και εθελοντών, ασχολούνται καθημερινά, με την εκπαίδευση και τη διδασκαλία των παιδιών. Βοηθούν τα παιδιά στο πρόγραμμα της διδακτέας ύλης των μαθημάτων. Παρέχουν υποστηρικτική διδασκαλία  σε παιδιά με ιδιαιτερότητες.  Σε παιδιά- μαθήτριες γυμνασίου ή λυκείου παρέχεται εκπαιδευτική υποστήριξη από εξωτερικά φροντιστήρια.

Μαθήματα ξένων γλωσσών, πληροφορικής-ρομποτικής, μουσικής, χορού, διδάσκονται τα παιδιά συστηματικά, από άτομα με εξειδικευμένες γνώσεις, εθελοντικά.