Απολογισμός Δράσεων 2016

Το έτος 2016, στη Χριστιανική Στέγη Κοριτσιού «ΑΓΙΑ ΑΝΝΑ» φιλοξενήθηκαν είκοσι [20] κορίτσια.

Πραγματοποιήθηκε η εύρεση ιδιωτικών σχολών για δύο κορίτσια, που ενηλικιώθηκαν και τα οποία έφυγαν από το πρόγραμμα προστασίας του Ιδρύματος.

Ολοκληρώθηκε η πρώτη αναδοχή ενός κοριτσιού 11 ετών, σε ασφαλή οικογενειακό περιβάλλον.

Μετακινήθηκε ένα παιδί με ψυχιατρικά προβλήματα, σε καταλληλότερη δομή, με εξειδικευμένο προσωπικό.

Επανεντάχθηκε ένα παιδί στο ανασυγκροτημένο υγιές οικογενειακό του περιβάλλον. Η κοινωνική υπηρεσία της Στέγης συνέδραμε στη διαδικασία αλλαγής σχολικού περιβάλλοντος.

Οι εσωτερικές δράσεις της Στέγης εμπλουτίστηκαν με ατομικές και ομαδικές συνεδρίες, δημιουργική απασχόληση, ενισχυτική διδασκαλία, ξένες γλώσσες, παραδοσιακούς χορούς και μουσική(πιάνο και φλογέρα). Τα παιδιά συμμετείχαν στην οργάνωση και παρουσίαση Χριστουγεννιάτικης εκδήλωσης και δωροέκθεσης στη Στέγη.

Τα παιδιά συμμετείχαν σε πνευματικές, ψυχαγωγικές, κοινωνικές εκδηλώσεις, εκδρομές και επισκέψεις σε άλλους χώρους, ως και σε αθλητικές δραστηριότητες [βόλευ, στίβο].

Την καλοκαιρινή περίοδο, τα κορίτσια έκαναν θαλάσσια μπάνια [10] σε περιοχές της Αττικής. Φιλοξενήθηκαν σε κατασκηνώσεις της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, της Ιεράς Μητρόπολης Θηβών και Λεβαδείας και της Kinderland. Κάποια από τα παιδιά φιλοξενήθηκαν στο οικογενειακό τους περιβάλλον.

Στον ιατρικό τομέα πραγματοποιήθηκαν εργαστηριακές εξετάσεις [αιματολογικές  ουρολογικές], ως και οφθαλμολογικός έλεγχος.

Για ψυχιατρικές και μαθησιακές αξιολογήσεις υπάρχει συνεργασία με παιδοψυχιατρικές μονάδες και το ΚΕ.Δ.Υ.Υ.

No Comments Yet.

Leave a comment