Η αείμνηστη Άννα Καράπα, φοίτησε στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και έλαβε το πτυχίο της Γαλλικής Φιλολογίας χωρίς να ασκήσει το λειτούργημα του εκπαιδευτικού. Μετά το γάμο της με το Μιλτιάδη Καράπα, οδοντίατρο, διέμενε πολύ κοντά στο Ίδρυμα επί της οδού Ανοίξεως και οι δύο οικογένειες Καμπίτση και Καράπα ανέπτυξαν φιλικές σχέσεις, οι οποίες τις οδήγησαν στην κοινή φιλανθρωπική δράση για τη δημιουργία πρώτα της Αδελφότητος και μετά του Ιδρύματος.

Η Άννα Καράπα δεν είχε παιδιά. Είχε, όμως, αγάπη, την πρώτη απ’ τις θεμελιώδεις πνευματικές αρετές που συγκροτούν την πνευματική ζωή του χριστιανού με τη χάρη του Αγίου Πνεύματος, και αυτή την αρετή την επέδειξε με πάθος προς το παιδί και έγινε μητέρα εκατοντάδων παιδιών που στεγάστηκαν και ευεργετήθηκαν απ’ το Ίδρυμα. Η Άννα Καράπα υπήρξε μέλος και επί 16 χρόνια πρόεδρός της της Αδελφότητος Διέθεσε σεβαστά ποσά και άφησε κληροδοτήματα για να κτισθεί το Ίδρυμα στο οικόπεδο της οικογένειας Καμπίτση.

Απεβίωσε την 1η Φεβρουαρίου του 1989 και τιμήθηκε ως μεγάλη ευεργέτιδα της Αδελφότητος και του Ιδρύματος από τα τότε Διοικητικά Συμβούλια, τα παιδιά και το προσωπικό.